Bij Art Conservation Europe werken mensen met verscheidene achtergronden en opleidingen. Door deze diversiteit kunnen wij u op vele gebieden van dienst zijn waaronder; papier, steen en steen-achtige materialen, schilderijen en metalen. Door zijn Multi disciplinaire medewerkers kunnen zij tevens instaan voor art handeling, onderhoud van kunst in de openbare ruimte en kan u terecht voor het inwinnen van adviezen. Vanuit verschillende invalshoeken kan er gekeken worden naar de vraag, zodoende kan er advies gegeven worden op verschillende expertisegebieden.

Zo kunnen wij u kunsthistorisch advies geven. Heeft u een kunstwerk of object waarvan u niet weet wie de maker is? Wij zoeken het voor u uit! Door deze informatie kan beter de waarde van het object bepaald worden waarna er overwogen beslissingen voor het beheer en behoud kunnen worden gemaakt.

Ook voor het beheer en behoud bent u bij ons aan het goede adres.


Art Conservation Europe heeft specialisten in dienst die u, of de instelling waar u voor werkt, kunnen adviseren op het gebied van beheer en behoud van de collectie. Wij kunnen bijvoorbeeld een behoudsplan opstellen, een restauratieadvies geven of een beleidsstuk over de aankoop van kunst maken. Wat zullen de kosten op lange termijn zijn qua beheer en behoud van de nieuwe aankoop. Wat zijn de risico’s op mogelijke schade die kunnen ontstaan binnen de instelling? 

Naast advisering kan Art Conservation Europe u helpen bij het aanvragen van subsidie voor kunstprojecten in uw gemeente, wijk of omgeving. Door de juiste (kunst)historische, museologische of restauratorische onderbouwing kunnen overwogen beslissingen genomen worden waarvoor mogelijk subsidie vrij kan komen.