Nieuwsbrief april 2013

Geschreven door Manager | Maandag, 15 April 2013 09:24

Welkom op onze nieuwe website!

Met trots presenteren wij onze nieuwe website. Hierop vindt u alle informatie over onze verschillende disciplines, projecten en informatiedagen die wij organiseren. Volg ons ook op twitter en facebook!

Art Conservation beantwoord uw vragen online!

 Art Conservation is een multidisciplinair restauratieatelier met restauratoren uit binnen- en buitenland. Binnen ons atelier wordt de kennis van de verschillende vakgebieden gebundeld en gedeeld. Bij elke weloverwogen ingreep aan een kunstwerk staat de integriteit van de materie, maar ook de reversibiliteit van deze ingreep centraal. Dit zorgt ervoor dat Art Conservation reeds een ruime ervaring heeft met projecten voor zowel musea, bedrijven, overheden en particulieren.

Vanaf nu is het mogelijk om vragen over kunstwerken, restauraties, schades en andere zaken te stellen op onze Facebook pagina: www.facebook.com/ArtConservationEurope. De restauratoren hebben verscheidene achtergronden en opleidingen. Door deze diversiteit kunnen hopelijk op al uw vragen antwoord geven.

Indien u over een object specifieke vragen heeft kunt u ons natuurlijk telefonisch of per email benaderen.

 Verwijdering en opslag mozaïek van 140 m2. 

Onlangs hebben de restauratoren van Art Conservation een mozaïek van Daan Wildschut van de muur van het Martinushof verwijderd. Het Martinushof wordt op dit moment verbouwd, na de verbouwing zal het mozaïek worden teruggeplaatst. Het kunstwerk is in totaal 140 m2 en bestaat uit allemaal kleine glazen tegeltjes. Na de verwijdering is het mozaïek opgeslagen in één van onze depots.

 

Art Salvage dag Bio Vakantieoord.

 

Op donderdag 21 maart organiseerde Art Salvage, het dochterbedrijf van Art Conservation, de Art Salvage dag in Arnhem. De dag bestond uit twee delen, waarbij er in de ochtend de nadruk lag op Collectie Hulpverlening, conservering en calamiteiten binnen de erfgoedsector. Tevens werden de resultaten van het onderzoek naar kiemgetal metingen tijdens het ochtendprogramma gepresenteerd.  In de middag is er uitgebreid gesproken over het onderhoud en beveiligen van kunstwerken in de openbare ruimte. Hier zat ook een praktijkoefening aan verbonden. De dag werd door een divers publiek bezocht, zoals gemeenten, bedrijven en musea. Voor een uittreksel van de lezingen van deze dag kunt u contact met ons opnemen.

De dag vond plaats op het Bio Vakantieoord in Arnhem. Art Conservation draagt Stichting Bio een warm hart toe en is nu officieel sponsor van het welbekende Bio Vakantieoord. Hier kunnen gezinnen met gehandicapte kinderen van een onbezorgde vakantie genieten. Naast de vakantiewoningen biedt de stichting therapeutisch paardrijden aan voor kinderen met een handicap en steunt ze wetenschappelijk onderzoek.

Tijdens de Art Salvage dag heeft Art Conservation de kunstwerken op het Vakantieoord kosteloos gereinigd. Daarnaast ontving de stichting een groot deel van de deelnemerskosten van deze dag.

 

 

Art Handling

Wij transporteren sinds kort al uw objecten - van postzegels tot reusachtige sculpturen -  nationaal en internationaal. Al onze vrachtwagens zijn  luchtgeveerd, brand beveiligd, bewaakt met een inbraakalarm én te volgen via een track and trace systeem. 

 

Elk object is uniek en daarom zetten wij gespecialiseerde professionals in, bij ieder kunsttransport is er een restaurator aanwezig met kennis op het gebied van beheer & behoud. Dit is tegen hetzelfde tarief als een art handler. De restaurator maakt voor en na ieder transport een conditierapport op en zorgt ervoor dat de werken op een verantwoorde manier op zaal of in depot komen.