Nieuw! Art Salvage blog tijdens Coronavirus

Hoewel bezoekers en medewerkers nu thuis blijven, lopen bepaalde zaken gewoon door. Zo kunnen insecten en knaagdieren ongestoord hun gang gaan. Dieven hebben de kans eens goed te kijken hoe uw beveiligingssysteem in elkaar zit. En er is een verhoogd risico op onopgemerkte calamiteiten. En wat is de invloed van het gebrek aan bezoekers en personeel op uw klimaat? Om te zorgen dat uw kunst- en erfgoedobjecten ook in deze tijden veilig blijven houden wij u vanaf nu op de hoogte via onze blog.

Wilt u of uw collega meer weten hoe u in deze tijden moet omgaan met uw collectie?

Volg dan al onze berichten vanaf nu hier:

Eerder verschenen ook al volgende berichten:
Hoe beheert u optimaal uw collectie tijdens lange afwezigheid? Hier een checklist om u verder te helpen.
Klimaat en Misdaad: Art Salvage gaat door met de ontwikkeling voor een optimale inzet van apparatuur in de kunstwereld.

Ons atelier en Covid-19

In verband met het coronavirus COVID-19 hanteert Art Conservation een zekere terughoudendheid met betrekking tot nieuwe sociale contacten. Wij werken daarentegen wel door aan onze conservatie-restauratie projecten en zijn telefonisch en per e-mail beschikbaar voor vragen. Ervaart u problemen of heeft er een calamiteit plaatsgevonden? Wij staan altijd voor u klaar!

Introductie aanbieding beveiligingssysteem Art Tags

Art Tag voor beveiliging van kunstwerken

 

Art Salvage heeft  een nieuwe beveiligingssysteem ontwikkeld om kunstwerken te beveiligen, ook voor werken op kleiner formaat. Deze nieuwe Art Tags zullen door hun bescheiden afmetingen (L 74 mm x H. 21 mm x D. 28 mm) zo goed als onzichtbaar zijn en brengen geen schade toe aan het voorwerp. De tag kan bijvoorbeeld aan de achterkant van de lijst aangebracht worden.

In de tracker zit een trillingssensor die beweging detecteert in geval van diefstal en verstuurt vervolgens een melding. Hierdoor zal ter plaatse een alarm afgaan en worden er sms’en en/of mails gestuurd naar de gewenste contactpersonen. De Art Tag zal ook haar locaties, tot op 30 meter nauwkeurig, op gekozen intervals doorsturen.

Deze trackers zijn dus de ideale oplossing om uw kunstwerken veilig te stellen. Interesse in deze toestellen of vragen over de kostprijs? Neem gerust contact met ons op.

Art Salvage biedt de Art Tag de komende drie maanden gratis aan bij een restauratie van een schilderij van meer dan € 1000,00.