Over Art Conservation

Wie zijn wij?

Art Conservation is door Piet van Dalen en Jan Stokmans 25 jaar geleden opgestart als restauratieatelier voor papier. Tegenwoordig vormen vijf restauratiedisciplines de basis van een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in actieve conservering en restauratie van onder andere papier, schilderijen, keramiek en sculpturen van o.a. natuursteen, metaal en moderne materialen. Een andere specialiteit is het restaureren van wandkunst zoals schilderingen en mozaïeken. Binnen dit multidisciplinaire atelier wordt de kennis van deze verschillende vakgebieden gebundeld en gedeeld.

Verder is Art Conservation gespecialiseerd in de conservering, restauratie en verplaatsing van kunst in de openbare ruimte.

Art Conservation is met zijn ruim 25 jaar ervaring in de conservatie en restauratie een begrip geworden en staat garant voor kwaliteit en expertise. In ons multidisciplinair atelier worden alle soorten en formaten van objecten met kennis van zaken behandeld. We werken voor elk project steeds een persoonlijke formule op maat uit.

  • Restauratie schilderij

Dit houdt in dat wij u kunnen helpen om zo veel mogelijk risico’s die eigen zijn aan uw verzameling te voorkomen, beperken, detecteren en op gevaren te kunnen reageren en remediëren. Ons team staat steeds klaar om u met raad en daad bij te staan. Dankzij de achtergrond van onze medewerkers in diverse disciplines binnen conservatie en restauratie, bent u bij ons in deskundige handen. Wij gaan graag met u in overleg om het verloop van uw project optimaal te laten verlopen en een traject op maat uit te stippelen.

 

Wat doen wij?

Art Conservation werkt voor musea, kunsthandelaren, galerijen, diverse instellingen en particulieren. Wij verzorgen de conservatie en restauratie van objecten uit divers materiaal. Art Conservation kan een behoudsplan opstellen, restauratie-advies geven en deze uitvoeren of een risico-analyse opmaken. In huis beschikken we over restauratoren met een specialisatie in papier, schilderkunst, keramiek, glas en steen. Voor andere soorten van objecten kunnen we steeds beroep doen op ons uitgebreide netwerk. U hoort het; voor al uw restauratie-noden bent u bij Art Conservation aan het juiste adres.

Op deze website vindt u in de verschillende categorieën uitgebreide informatie over onze diensten. Door het brede aanbod van Art Conservation, kunnen wij steeds het juiste pakket voor elk budget aanbieden. Toch niet helemaal gevonden wat u zocht? Aarzel niet om ons te contacteren met uw vraag! Wij helpen u graag verder om uw project te verwezenlijken.

Neem ook zeker en vast een kijkje op de site van ons zusterbedrijf Art Salvage, waar u op nog veel meer diensten omtrent collectiezorg kan rekenen.

 

24H NOODNUMMER

06 41 44 94 09

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

* indicates required