Membership

Art Conservation-Membership voor (bedrijfs-)collecties

Bent u al een Art Conservation member? 

Art Conservation heeft 30 jaar expertise op het gebied van conservering en restauratie van verschillende restauratiedisciplines. Art Conservation werkt voor musea, kunsthandelaren, galerieën, overheden, diverse erfgoedinstellingen en particulieren. Wij hebben deskundigheid op het gebied van werken van schilderijen, papier, fotografie, boeken, binnen- en buitensculpturen, keramiek, steen, moderne en hedendaagse kunst. Wij zijn een multidisciplinair atelier waar onze kennis van onze gekwalificeerdere restauratoren wordt gebundeld en gedeeld. 

Heeft u een collectie met bijzondere kunstwerken? Wilt u weten in welke omstandigheden u uw kunstwerken het beste kan bewaren? Zien sommige kunstwerken er vuil uit? Wilt u de originele kleuren weer herstellen? Wilt u weten wat de conditie is van uw kunstwerken? Vraagt u zich af waarom uw schilderij er donker uitziet? Of de patinalaag op uw metalen beeld origineel is? Wilt u weten hoe uw het kunstwerk het beste kan verplaatsen? Wilt u binnenkort uw kunstwerken verkopen in een goede staat? Binnenkort zit u niet meer met deze vragen. U kunt nu bij Art Conservation een membership afsluiten voor behoud en beheer van uw collectie! 

Het membership heeft als doel om uw zorgen rondom beheer en behoud van uw collectie weg te nemen door onze conserverings- en restauratiespecialisten. Daarnaast kan dit op langere termijn hoge kosten voor restauratie voorkomen. Wij bieden advies en onderzoek aan omtrent klimaat, bewaaromstandigheden, licht condities, art handling, installatie van kunstwerken, ondersteuning bij transport en bruikleenverkeer, geïntrigeerde bestrijding van risicofactoren, conditiechecks en restauratie. 

We bieden drie verschillende soorten memberships aan. U kunt zelf kiezen welk membership het beste aansluit bij uw collectie en wensen, die naar gelang uw budget meer of minder mogelijkheden biedt. Elk kunstwerk is uniek en vraagt om een andere aanpak, daardoor wordt elk membership op maat gemaakt naar gelang uw collectie. Hoe langer u lid bent, hoe meer voordeel! 

Hoe werkt het? 

Wanneer u een membership bij ons afsluit komt één van onze restauratiespecialisten uw collectie inventariseren voor een QuickScan. Met een QuickScan wordt gehele collectie geïnventariseerd, waarbij wordt gekeken naar de algemene conditie van uw kunstwerken. Hierbij wordt elk object en standplaats fotografische gedocumenteerd. Vervolgens wordt na de eerste QuickScan een conditierapport opgesteld waarbij de materiële toestand nader wordt toegelicht. Hierin worden per object de materialen gedetermineerd en de zichtbare degradatieprocessen omschreven. Vervolgens wordt per object een reinigingsvoorstel gedaan, waarbij rekening wordt gehouden met het materiaal, de intentie van de kunstenaar en de omgeving van het kunstwerk. De reiniging van de objecten zal jaarlijks worden uitgevoerd door onze restauratoren met korting, afhankelijk van het soort membership en de wensen voor uw collectie. Wij geven ook advies voor restauratiebehandelingen.  In het membership wordt rekening gehouden met een wisselende samenstelling van de collectie. Dat betekent dat bij elke nieuwe aankoop of bruikleen de objecten worden bijgesloten in de inventarislijst. Het conditierapport kan aan uw registratiesysteem worden toegevoegd zodat bij eventuele problemen in de toekomst u hierop terug kunt vallen.

Memberships

Nieuwsgiering naar alle pluspunten van de verschillende memberships? 

Kijk hieronder voor alle voordelen. Alle prijzen voor de verschillende Memberships zijn gebaseerd voor een collecties van maximaal 50 kunstwerken, mocht uw collectie meer kunstwerken hebben worden de prijzen aangepast naargelang de grootte van uw collectie. 

Platinum Membership voor €1000 per jaar

 • QuickScan collectie inclusief foto documentatie 
 • Calamiteiten 24/7 service
 • Advies bewaaromstandigheden en klimaat 
 • Online Art Database app
 • Art Handling cursus 
 • 10 % korting op inventarisatie van uw collectie met conditierapport
 • 10 % korting op jaarlijkse reiniging van uw collectie
 • 10 % korting op klimaatmetingen en risicoanalyses 
 • 10 % korting op Art Handling en installatie
 • 10 % korting op restauratiebehandelingen 

Bij dit membership wordt u de mogelijkheid geboden een calamiteitenovereenkomst af te sluiten. Bij deze overeenkomst heeft u recht op 24/7 service wanneer zich een calamiteit voordoet. Daarnaast krijgt u bij dit membership toegang tot uw kunstwerken in de online Art Database app, een volledige onlinedatabase voor het beheer van uw collectie. Dit zorgt voor toegankelijkheid van uw collectie online voor geïnteresseerden! 

Gold Membership voor €500 per jaar

 • QuickScan collectie inclusief foto documentatie 
 • Calamiteiten 24/7 service
 • Advies bewaaromstandigheden en klimaat 
 • 7 % korting op inventarisatie van uw collectie met conditierapport
 • 7 % korting op jaarlijkse reiniging van uw collectie
 • 7 % korting op klimaatmetingen en risicoanalyses
 • 7% korting op Art Handling en installatie
 • 7% korting op restauratiebehandelingen

In dit membership wordt krijgt u advies over klimaatomstandigheden van uw collectie. Daarnaast wordt u de mogelijkheid geboden een calamiteitenovereenkomst af te sluiten. Bij deze overeenkomst heeft u recht op 24/7 service wanneer zich een calamiteit voordoet.

Silver Membership voor €250 per jaar

 • QuickScan collectie inclusief foto documentatie 
 • Advies bewaaromstandigheden en klimaat 
 • 5 % korting op inventarisatie van uw collectie met conditierapport
 • 5 % korting op jaarlijkse reiniging van uw collectie
 • 5 % korting op klimaatmetingen en risicoanalyses  
 • 5 % korting op Art Handling en installatie
 • 5 % korting op restauratiebehandelingen

Bij dit membership zorgen wij ervoor dat u geen omkijken naar de algemene conditie en bewaaromstandigheden van uw collectie!  

Als Art Conservation Member profiteer je van speciale aanbiedingen en exclusieve uitnodigingen! Zo krijg je als Art Conservation Member altijd Member korting op restauratiebehandelingen. Binnenkort komt Art Conservation ook met Member Days voor al onze members. Beleef met ons unieke dagen met een kijkje achter de schermen, restauratiebehandelingen, een blik op onze services en onze productrelases van ons zusterbedrijf Art Salvage.